Lomataival tarjoaa maatalous- ja hevostallilomitusta maatilojen ja hevosten omistajille Akaalla. Lomituspäivät ovat sovittavissa joustavalla aikataululla. Tarjoan myös erä- ja luonto-opastusta luonnon kauneutta etsiville laatutietoisille matkaajille. Lisäksi teen kotipalveluja yksityisasiakkaille, jotka kaipaavat apua arjen askareissa.

Maatalouslomitus

Maatalouslomitukseni kattaa kaikenlaiset tarvittavat maatilan työt. Tarjoan seuraavia palveluita maatalousyrittäjille:

  • maatalouslomitus
  • itsejärjestetty lomitus
  • yksityisesti järjestetty lomitus
  • lypsykarjatilat, emolehmätilat, lihanautatilat, sikatilat ja vuohitilat
  • ravi- ja ratsutilat
  • myös yhden hevosen hoidon käsittävät lomitukset


Lomitus on aina suuri luottamuksen osoitus lomitettavan henkilön omaa työtä, kokemusta ja ammattitaitoa kohtaan. Lomataival tarjoaa sinulle mahdollisuuden huolettomaan lomaan ja vapaa-ajan viettoon.

Hevostallilomitus

Hevostallilomitusta ei vielä mielletä yleisesti käytettäväksi palveluksi, vaan usein hoito järjestetään tuttujen ja sukulaisten avulla. Yritykseni tarjoaa hevostallin omistajalle mahdollisuuden vapaapäiviin, vaikka omistaja ei olisi MYEL-vakuutettu tai hän omistaisi vain yhden hevosen tai ponin. 


Hevostallilomitus voi koostua esim. aamuruokinnasta, tarhauksesta, tallin siivouksesta, päiväruokinnasta, hevosten sisälle otosta ja iltatallista tai vain joistakin näistä palveluista. Ota rohkeasti yhteyttä, ja kerro tarpeesi!

Erä- ja luonto-opastus

Tarjoan erä- ja luonto-opastusta ympäri vuoden Akaalla ja lähialueilla. Kevät on luontoretkien kannalta rikasta aikaa linnunlauluineen ja heräävine kasveineen. Kesällä valoisat yöt ja kukkaan puhjenneen luonnon värit ja tuoksut saavat retkeilijät hyvälle tuulelle. Syksyssä kiehtovat syvät ruskan värit ja runsaat sienirykelmät. Talven pimeyttä piristää puhdas lumimaisema ja kirpeät pakkaspolut. 


Metsäretkellä tutustutaan suomalaiseen luonnonmaisemaan. Uudet ja vanhat kasvilöydöt ja kohtaamiset metsän eläinten kanssa ovat aina mieluisia kokemuksia. Nokipannukahvi kiehuu retken päätteeksi nuotiolla ja makkarat tirisevät tikun nokassa. Talvella lumikengät avaavat koskemattomat hanget ja metsät tutkittaviksi. 


Melontaa voi harrastaa, vaikka siitä ei olisi aikaisempaa kokemusta. Lomataipaleella on käytössään kaksi kahden ja kolmen hengen intiaanikanoottia. Lähde mukavalle järviretkelle, jonka aikana tutkaillaan luontoa, hörpätään termarikahvit ja syödään pientä evästä. Kelluntaliivit kuuluvat kanootin varustukseen, joten turvallisuutesi on taattu. Retkelle mahtuu enimmillään 4 henkilöä.